UITNODIGING: Amahl en de drie koningen

De voorstelling van 16:45 is reeds uitverkocht! Die van 18:30 is nu ook uitverkocht!

Op vrijdag 15 december spelen wij de kerstvoorstelling Amahl en de drie koningen, een bewerking van het verhaal van Gian Carlo Menotti. Wij nodigen je van harte uit om deze voorstelling bij te wonen.


De wonderen zijn de wereld nog niet uit...

Amahl en de drie koningen gaat over de kreupele herdersjongen Amahl, die met zijn moeder in een armoedig huisje in de woestijn woont. Op een avond staan er drie prachtig geklede heren voor de deur die om onderdak vragen. Daarmee verandert midden in de nacht plotseling alles.


Deze prachtige muzikale voorstelling wordt gespeeld door de leerlingen van de dramaklas, onder regie van Ine Verschoore en Wil Biemond. Voor de muziek zijn delen uit de gelijknamige opera bewerkt voor klein ensemble.


Regie: Ine Verschoore en Wil Biemond

Muzikale bewerking: Odulf Damen

Muziek: Cornelie Wannee(viool), Odulf Damen(viool en schalmei), Julia van de Berg(cello), Allert van der Heijden(slagwerk)

Licht: Max Vos


Voorstellingen: 15 december om 16.45 en 18.30 uur

Proeflokalen, Vispoortplein 16 in Zutphen,

voor iedereen vanaf 5 jaar die nog in wonderen gelooft.


Reserveer je kaartjes alvast via reserveren@zjuust.nl of bel: 06 28195297, ma t/m do 19.00 tot 20.30 uur.

Prijs: € 7,50 t/m 14 jaar, €9,00 vanaf 15 jaar.


Wij spelen deze voorstelling op de laatste dag van het bestaan van de Proeflokalen.

Het kan tegen die tijd fris zijn in de zaal, kleed u warm aan.JEUGDTHEATER ZJUUST speelt Het Oneindige Verhaal oftewel The Neverending Story naar het boek van Michael Ende op 20 en 21 april 2024 in de Hanzehof.


Fantásië is gedoemd tot de ondergang doordat het Niets alles opslorpt. De Kleine Keizerin, heerseres over Fantásië, stuurt als laatste redmiddel Atréjoe, krijger van het Steppevolk op pad. Hij gaat op zoek naar iets of iemand die Fantásië van de ondergang kan redden.  

Tegelijkertijd leest Bastiaan in een mysterieus boek het verhaal van de Kleine Keizerin en Atréjoe. Hij gaat zo op in het verhaal dat hij er uiteindelijk zelf in terecht komt. Gaat Bastiaan een rol spelen bij de redding van Fantásïe? Bijzonder aan deze productie is dat we samenwerken met Vrijeschool de Lans.