Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.

Tot ieders grote spijt sluit de HANZEHOF haar deuren ivm met de nieuwe maatregelen. We verplaatsen onze voorstelling van de Kerstroos daarom naar de Proeflokalen in Zutphen, maar wel een dag eerder:
Zaterdag 18 december 2021 om 14.15, en 15.30.
ALLEEN BIJ DE VOORSTELLING VAN 15.30 IS NOG PLAATS!
We volgen hierbij de maatregelen van de overheid.
We houden moed, en blijven flexibel!

Affiche

Schimmenspel: "De Kerstroos" van Selma Lagerlöf.

Zo jammer dat we vorig jaar het schimmenspel “ de Kerstroos” wegens covid-maatregelen slechts één keer konden spelen! We beloofden toen al dat we het dit jaar in de herhaling zouden plaatsen, en jawel: er is alweer een nieuwe groep jeugdige spelers die dit prachtige , magische, en kleurrijke spel aan het instuderen is.
We spelen het in de Hanzehof, op 19 december 2021.
Vanwege het intieme karakter van het medium “schimmenspel” is er slechts plek voor 150 man publiek.
Bij heel grote opkomst kunnen we eventueel een extra voorstelling geven , diezelfde middag om 16.15.

Affiche

Dit jaar wordt gewerkt aan De Gebroeders Leeuwenhart

Naar het gelijknamige boek van Astrid Lindgren.

De Rode Prinses wordt in juli opgevoerd!

Op 26 mei 2021 is in een gesprek met de Hanzehof bekend geworden dat de versoepelingen voor theaters met ingang van 30 juni 2021 effectief worden. Deze beslissing is van groot belang voor de uitvoering van De Rode Prinses van Paul Biegel zoals deze al sinds september vorig jaar wordt voorbereid door de spelers, de muziek, de regisseuses, schminkers, licht en geluid enz. van ons Jeugdtheater Zjuust.
De ervaring van 2020 leert ons dat het verschuiven van de uitvoeringsdata enorme invloed heeft op ieder die zich gedurende het speeljaar voorbereidt. Dat is de reden waarom wij als Zjuust er alles op willen zetten om De Rode Prinses nog voor de zomervakantie te gaan spelen.
 
We kunnen nu coronaproof in de Hanzehof spelen op vrijdag 2 juli om 17.30 en 19.30 uur.
Leeftijd vanaf 6 jaar
Kaartjes 10.00 euro, T/m 14 jaar 8,50
reserveren noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen via
reserveren@zjuust.nl of 06-14433788

Affiche

WEER UITGESTELD

Na contact met de Hanzehof blijkt dat zij op onze voorstellingsdata van 6 en 7 juni nog niet open mogen. Als zij wel al open mogen is het nog niet bekend op welke voorwaarden.
Ook de voorstellingen in de Proeflokalen op 29 en 30 mei kunnen niet doorgaan. We zullen daarom de voorstellingen helaas wederom moeten uitstellen naar later datum.
We duimen door en houden moed dat de spelers, die allen heel hard gewerkt hebben, dit mooie stuk wat bijna af is , snel alsnog kunnen opvoeren.
Wij geven niet op, en houden u via deze weg op de hoogte zodra er een nieuwe datum bekend is.

Affiche

VERPLAATST

De voorstellingen van de Rode Prinses gaan in maart 2021 niet door in verband met de Covid-19 maartregelen. De voorstellingen zijn verplaatst naar 29 en 30 mei in de Proeflokalen en 7 juni in de Hanzehof.

Wat JAMMER!

De twee voorstellingen van ons prachtige en ontroerende schimmenspel, gepland op 20 december aanstaande, moeten worden afgelast vanwege de laatste Covid-19 maatregelen. We hopen u volgend jaar weer uit te kunnen nodigen.
Beeldpresentatie van de voorstelling op YouTube:
Tijdens de generale repetitie zijn foto’s gemaakt. Deze zijn met de in een studio opgenomen geluid en verhaal samengevoegd. We hopen hiermee de teleurstelling enigzins te verzachten.
De film blijft te zien tot 10 januari 2021

ALLE VOORSTELLINGEN ZIJN UITVERKOCHT!

Alle voorstellingen van de Kerstroos zijn uitverkocht. Er mogen per voorstelling slechts een beperkt aantal toeschouwers aanwezig zijn.

EXTRA VOORSTELLINGEN

Had u naar de “De Kerstroos” van Jeugdtheater Zjuust willen gaan, maar was het uitverkocht? We spelen op de 4e adventszondag 20 december twee extra voorstellingen! Geniet van de prachtige kleurstemmingen en de levende muziek gemaakt op onder meer bronzen én kristallen klokken, geblazen door de vermaarde glaskunstenaar Bernard Heesen. Tijd: Zondag 20 december om 15.00 uur én 16.15 uur Plaats: Berkelschool, Henri Dunantweg 4, Zutphen Toegang: alle leeftijden. Entree 7,50 €, kinderen t/m 14 jaar 5 €
Duur: 45 minuten
Reserveren noodzakelijk via reserveren@zjuust.nl of 06-14433788

We hopen voorlopig op 30 man publiek per keer, reserveren is daarom noodzakelijk, via reserveren@zjuust.nl of 06-14433788.
Prijs: Volwassenen 7,50 euro, kinderen t/m 14 jaar: 5 euro.


klik hier voor affiche

15 november 2020

Wij zijn van plan om 2 openbare voorstellingen te geven van het schimmenspel " De Kerstroos", naar het adventsverhaal van Selma Lagerlöf.
We spelen op zondag 13 decembert in de zaal van de "Proeflokalen" om 15:00 en 16:15 uur. Het spel duurt 45 minuten.
Natuurlijk volgen we hierbij de richtlijnen van de overheid, qua afstand en hygiëne.  Een gunstige bijkomstigheid hierbij is wellicht dat de zeven spelers achter een enorm grote mondkap (het schimmen-scherm) staan.

We hopen voorlopig op 30 man publiek per keer, reserveren is daarom noodzakelijk, via reserveren@zjuust.nl of 06-14433788.
Prijs: Volwassenen 7,50 euro, kinderen t/m 14 jaar: 5 euro.


klik hier voor affiche

1 oktober 2020

Momo en de tijdspaarders, vier keer gespeeld door Zjuust:

"Het was een prachtige voorstelling . Het spelplezier spat er af.
Mooi ensemble. Met veel jonge spelers die er goed in slagen hun spel over het voetlicht de zaal in te brengen. Vaste regisseurs Wil Biemond en Ine Verschoore hebben hier goed werk verricht. De teksten zijn goed verstaanbaar. Hora is subliem en het decor met de klok ook. Indrukwekkend decor met een iconisch beeld van de echte tijd. Niet onze gejaagde tijd maar de eeuwige beweging van de tijd die de maat slaat van ons ( innerlijk ) bestaan.
Ook de muziek is goed, eigenlijk een extra personage . Na Dylan in 64 gaat nu ook Zjuust (deels) “electric, om de enge sfeer van de Grijze Mannen , de stelers van tijd en daarmee levensvreugde, hoorbaar te maken.

Momo ( door twee spelers ) is ook prachtig. Aandoenlijk als middelpunt van de mensen om haar heen, aangrijpend als ze moet huilen als die allen in de greep van de Grijze Mannen komen. Maar het loopt goed af en alle toeschouwers , jong en oud,kunnen voelen dat je moet blijven strijden voor een betere wereld.
De flamingo’s zijn super en perfect getimed in de voorstelling. Zoals bij een Shakespeare zorgend voor “comic relief” ( ontspanning door humor). Deze voorstelling geeft een enorm plezier en is geschenk voor alle toeschouwers jong en oud.
Zjuust is terecht een van de cultuurdragers in Zutphen ."

Taco Kramer


september 2020

ZJUUST GAAT DOOR! De lessen starten weer in augustus en september 2020.Dit is per groep verschillend.

We spelen de uitgestelde voorstellingen van "MOMO en de TIJDSPAARDERS” op zaterdag 26 september om 19:00 uur en zondag 27 september om 15:00 uur voor alle belangstellenden in de HANZEHOF.

(reserveren is noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen (coronaproof) via
reserveren@zjuust.nl
of 06-14433788)

Op maandag 28 september spelen we besloten voorstellingen voor basisscholen, eveneens in de Hanzehof.


juli 2020

ZJUUST GAAT DOOR in het nieuwe seizoen! De lessen starten weer in september of oktober 2020. Dit is per groep verschillend. De leden krijgen hier persoonlijk bericht van.

We onderzoeken of we MOMO en de TIJDSPAARDERS alsnog kunnen opvoeren en wel op zaterdag 26 september om 19:00 uur en zondag 27 september om 15:00 uur.

maart 2020

Tot onze grote spijt moeten wij de komende voorstellingen van MOMO EN DE TIJDSPAARDERS in de Proeflokalen én de Hanzehof afzeggen. Het lijkt ons als regie en bestuur van Zjuust onverstandig tegen het advies van de regering in te gaan.

Het gaat om de maatregel dat alle 100+ evenementen afgelast moeten worden.
Zjuust ziet zich genoodzaakt het gehele programma aan te passen en zoekt naar mogelijkheden verderop in de tijd.
Binnenkort verdere berichten.

januari 2020

Momo ontdekt de waarheid over de tijdspaarders: ze blijken de mensen in feite tijd te laten sparen voor de tijdspaarders zelf.

Niet lang daarna wordt Momo benaderd door de schildpad Cassiopeia en zijn Meester Hora, de beheerder van de tijd. Samen met Cassiopeia en Hora zorgt Momo, niet zonder gevaar voor eigen leven, voor een crisis bij deze grijze heren, en wordt het heel spannend: Wie wint deze strijd?